Jorden - en levande planet

Vi har bara en jord och det är en fantastisk och levande jätteorganism som har utvecklats under flera miljarder år. Vi människor har endast levt här under några få timmar av denna tidsepok. Jorden styrs av en intelligens som är skaparen av livet själv. Jag kallar den för livets källa eller Gud. Vi är också delar av denna intelligens. Det är på tiden att vi börjar att agera på ett intelligent sätt. Rikedom för mig är kärlek och respekt för alla levande varelser som lever här. 

Den enda vinst som är värd sitt namn är en ren miljö. 

Det är valår i år. Vi förväntas att ta ställning för ett politiskt parti. Vi lever fortfarande i ett klass samhälle.Adel, präster, borgare och bönder. Rangordningen lever kvar fast under andra titlar. Så varför ska vi rösta ? Och på vad ?

Den viktigaste frågan av alla handlar om vår egen och alla livsformers överlevnad på  planeten.I min värld är den överordnad alla andra frågor, och det är fullkomligt obegripligt att den inte är det i sverige och i alla världens länder. Istället satsas det enorma belopp på att hitta vatten på andra planeter. Forskarna har nu funnit det de så länge har sökt efter. Vem vill bo på mars ? Månen ? Är det där makteliten tänker bosätta sig när de har förvandlat vår jord till en oåterkallelig och död öken?

Jag är trött på politikernas förnekelser av allvaret i den här frågan. De tänker bara på pengarna och behandlar alla livsformer som kapitalvaror. Allt kan köpas och säljas.

Jag vill se ett helt annat sätt att tänka och agera från våra politiker. De måste stoppa bankernas och näringslivets vansinniga jakt på vinster och ta sig an den viktigaste frågan av alla som är vår egen och alla livsformers möjlighet att leva i harmoni med varandra och naturen.

Alla kan inte göra allt, men vi kan alla bidra med något. Istället för att kritisera varandra så kan vi rikta vårt eget fokus och energi på det vi själva kan och vill göra för att skapa en bättre värld. Ett av mina sätt är att inte äta djur. De har lika stor rätt att leva här som vi människor.

Men jag dömer inte de som gör  det. Alla måste följa sitt hjärtas röst på den här livsvandringen.

Och kärlek kan komma till uttryck på så många olika sätt. Vi är alla en, fattiga som rika, trots att vissa agerar i motsats till detta. Rikedom för mig, är kärlek och respekt för varandra och naturen.

Designing my way

mail@demolink.org